maanantai 25. helmikuuta 2013

Multaa!

Tänään on ollut kova työ vaihtaa kasveille multa, en ihan kaikille vaihtanut vaan vaihdoin osalle vain päällimullan. Oli siinäkin silti kova työ, kun tarkastin kuitenkin kaikkien kasvien juuret samalla.

Ennen
Nyt
Bonsait istutin kokonaan uudelleen, niiltä leikkelin isoja juuria pois. Samalla niiltä lähti osa oksistakin. Kuvissa näkee hyvin kuinka oksisto harveni, leikkasin huonoja ja liian pitkiä oksia pois. Juurista lähti aika paljon pois. Tässäkin näkee kuinka kasvi on nykyään alempana ja syvemmällä ruukussa. Tää oli kasvattanut pitkiä haarattomia juuria pitkin purkin reunoja. Ne kaikki lyheni melkein kokonaan ja väärään suuntaan alaspäin kasvava paksu juuri poistui.
Kun poistaa paljon juuria on hyvä leikellä vähän lehdistöäkin samalla. Muuten kasvi voi kuivahtaa helposti kun sillä ei ole enää niin paljon juuria kosteutta tuomaan. Silti kasvia ei saa leikata juurista ja lehdistä hirveän paljon kerralla, se voi kuolla siihen.


Pakon edessä joku aika sitten multiin joutuneet Gladioluksen sipulit ovat jo hiuman isoja, toivottavasti jaksavat kasvaa kesään saakka.
Gladiolus keskellä pitkät vihreät.
Loput sipulit ovat vielä viileässä, toivon ettei ne rupea versomaan vielä kuukauteen.

Muuten mun ikkunalaudoilla vaan odotellaan kevättä, pientä kasvun alkua on jokaisessa huomannu olevan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti