lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kaikkea vedestä hedelmiin!

Vihdoin olen onnistunut jossain. Suunnittelin kasvikaappiini jonkinlaista vesiputousta jo jonkin aikaa, oli vaikka minkä näköstä viritelmää mielessä. Päädyin japanilaisille sivuille joissa oli puutaihoihin tehty bambusta pieniä vesiputouksia. Siitä se ajatus sit lähti virkoamaan. Oli jo valmiiksi pieni vesipumppu olemassa. Liimasin kaksi jauheliha pakettia 
vastakkain. Sinne sisälle pumppu, josta lähti pieni pätkä puutarhaletkua ylöspäin. Paksua puutarhaletkua poikittain sinne ylös, josta vesi syöksyy takaisin pumpun luokse alas. Rantakiviä vielä koristeeksi vesirajaan. Ei mikään kaunis näky mutta ajaa asiansa ja tekee kosteutta hyvin. Ennen kaapissa oli n. 60% kosteus, kun suihkutteli ahkerasti ja nyt se pysyy koko ajan n. 80%. Parin päivän välein lisään vettä ettei kivet kuivu ja näytä huonoilta. Edellinen kipsistä tehty versio rupesi vuotamaan niin kovasti että se piti hylätä, mutta se oli upean näköinen.

 Sitrukset

Sitruunan taimet ne vaan kasvaa kovaa vauhtia. Koulin taimet isompaan ruukkuun jossa toivon niiden jaksavan kasvaa jonkin aikaa. Taimet ovat kasvaneet viime näkemästä pari senttiä ja lehdet myös kasvaneet kokoa.Nyt on verigreippikin nostanut päätään mullasta. Odottelen vielä kahden siemenen itämistä tästä purkista. Laitoin vielä varmuuden vuoksi muutaman siemenen lisää multiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti