perjantai 8. helmikuuta 2013

Vihreitä alkuja!

Eilen huomasin sitruunansiemen purkista nousseen vihreää. Kaksi kääröä mullasta nousi. Tänään tarkastelin paremmalla ajalla ja kyllä sieltä se viimeinenkin kolmas siemen on itämään lähtenyt. Muissa siemenpurkeissa mm. verigreippi ei näy vielä mitään ituja. Kylmäkäsittelyä jääkaapissa on saamassa persikat ja luumut, kun eivät ikkunalaudalla lähteneet kasvamaan. Multaan pitäis laittaa vielä keltaisesta luumusta siemeniä.

Kiivit kesällä 2011
Kiivi syksyllä 2011


Kiivit kesällä 2012
Tarkastin eteisestä viileäs olevat kiivit. Yksi niistä kolmesta taimesta näyttää aloittavan kasvun jo nyt, että se pitää varmaan nostaa kohta puoliin lämpöseen.
Laitoin kiivin siemenet helmikuussa 2011 itämään. Itivät hitaasti ja huonosti, kymmenkunta siementä sain alulle. Kesän viettivät ulkona. Syksyllä osan toin sisälle viileään, osan vein kellariin ja osan hautasin lehtikasaan ulos. Keväällä sisällä olleet lähtivät hyvin kasvamaan, ulkona olleet hitaasti mutta varmasti. Kellarissa olleet kuolivat kaikki, ehkä sen takia kun kellarissa oli liian märkää ja se meni -30 asteen pakkasilla pakkanen meni sisään kellariin huomaamattani. Taas syksyllä laitoin osan ulos lehtikasaan ja parhaat taimet toin sisälle. Katotaan miten niiden käy kevään tullen.


Kuvassa vas. Kiivin taimi, 2v. Kuvassa oik. Ulkomuratti, 
 ruotsista hankittu taimi.Mietiskelin itsekseni petäisköhän muratit jo nostaa huoneenlämpöön, kun tänä vuonna ne näyttää jostakin syystä kellastavan lehtiään viileässä. Luultavasti kohta on pakko tehdä 
tilaa murateille sisään, ettei ne ihan kuole. Minulla on kolme tavallista sisämurattia ja yksi ruotsista hankittu ulkomuratti. Alunperin nää sisämuratit on lähtösin kukkakimpusta. Tökkäsin 2v. sitten alut vesilasiin, siinä ne teki juuret, sitten olen kasvattanut niitä pienehköissä ruukuissa. Talvella vien ne viileeseen kylmiöön tai laitan eteiseen ulko-oven tuntumaan lämpömittarin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti