maanantai 26. toukokuuta 2014

Orkideat saapuivat!

Tämän kevään huippu hetki on ehdottomasti tämä, kun orkideayhdistyksen yhteistilaus saapui Saksasta Kargen tarhalta kotiin. Noudin paketin matkahuollosta perjantaina.


Tarkastin kasvit heti, ettei ne ole matkalla menneet huonoiksi. Siinä vaiheessa huomasin ettei yhtä kasvia ollut tullut, onneksi se oltiin korvattu toisella.


Siinä ne ovat kaikki viisi kasvia jotka tulivat. Sain mukaan pienen lannoitepurkin, sillä saan kukat kasvamaan hyvin.


Epidendrum centropetalum on ehdottomasti se mitä odotin eniten. Tämä kukkii vaalean purppuran värisin kukin, pitäisi olla aika helppo kukitettava. Tulee kasvamaan kasvikaapissa.


Bulbophyllum falcatum on toinen jota odotin kovasti. On varmaan aika vaikea kukitettava. Kukat kasvavat lehden tapaiseen ulokkeeseen, lehden kummallekin puolelle. Kukat ovat pieniä, niissä on punaista ja keltaista. Kasvikaappiin menee tämäkin kasvi.


Guarianthe aurantiaca on vähän isompi kukka, en aina halua pieniä ja vaatimattomia. Tämä kukkii oranssein isohkoin kukkarykelmin. Tämän pitäisi olla helppohoitoinen ja ikkunalaudalla saa elää.


Zygopetalum-risteymän hankin sen takia, että Suomessa nämä maksavat sen verran enemmän etten kehtaa ostaa täältä. Tähän tulee kaunis violetin sävyinen kukka. Tämäkin saa paikan ikkunalaudalta. Pitää vaan katsoa että pysyy tasakosteana kasvukaudella, ettei lehdet mene haitarille.
Masdevallia on nyt sitten se ylimääräinen kasvi joka tuli Gastrochilus dasypogonin tilalle. Hieman harmittaa, mutta ei voi mitään. Jospa tämän saisin kukkimaan helposti, joku risteymä tämä varmastikin on, että en tiedä minkä väriset kukat tekee. Tulee asustamaan kasvikaappiin.

Tästä eteenpäin kasvit viettävät ekan kuukauden eristyksissä muista kasveistani, ettei tartuta mitään tauteja tai elukoita niihin. Läpinäkyvässä muovilaatikossa jossa on kansi hieman auki ja päivänvalo lamppu lähellä. Toivottavasti selviytyvät muutto stressistä hyvin ja rupeavat kasvamaan kohta puoleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti