tiistai 24. helmikuuta 2015

Jäljellä olevat bonsaipuut!

Tämä talvi on ollut myös bonsaille kova kohtalo. Menetin parhaan puuni jo syksy puolella talvea, se vaan kuivui, tai tuli joku muu vika jota en tiedä.
Elvyttänyt olen pariakin puuta ja nyt rupeaa näyttämään paremmalta niiden suhteen. Aurinko ja varsinkin valoinen aika tekee hyvää näille, vaikka kasvilamppu on ollutkin koko talven päällä.

Fikus ginseng pudotteli lehtiään tässä vähän aikaa sitten, luulen sen johtuvan päälle laittamastani patterista. Se on kuitenkin selviytynyt voittajana.


Tämä on kasvattanut jo uutta lehteä oksien päihin ja rupeaa kasvattamaan oksiakin. Pitäisi saada tämä vähän tuuheammaksi. Ehkä se tuuheutuu ajan kanssa, kun kasvattaa enemmän oksia ja lehtiä.


Fikus benjaminat voivat ihan hyvin osa. Kaksi voi tosi hyvin ja kaksi voi sitten hieman kehnommin. 
Tässä alla on yksi niistä huonommista elvytys yrityksista. Tähän iski talvella kirvat tai mitä lie olivat, niin jouduin kynimään tältä lehdet pois. Otti siitä vähän nokkiinsa ja kuivatti muutaman oksan, jotka poistin, niin alakuvassa näkyy minkä näköinen on nyt. Toivo on kova että lähtee hyvin kasvamaan, vihreääkin näkyy.Tässä toinen elvytyksessä olija. En tiedä mikä tälle tuli jo syksypuolella, mutta pudotti lehtensä silloin ja kovasti yrittää elää.Poistin tältäkin kuivuneet oksat, niin näyttää vähän kaljulta. Tällä on sentäs vihreää jo ihan mukavasti. Kun kevät tulee niin lähtee varmasti hyvään kasvuun.

Tässä vielä kaksi hyvin elävää ja kukoistavaa yksilöä. 


 
En tiedä mikä näissä on ollut kun kukoistavat näin hyvin, olivat talven vierekkäin eteläikkunalla, korkealla patterin yläpuolella. Näihin ei edes paljon kasvivalo osunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti