maanantai 28. lokakuuta 2013

Orkideanäyttely kuulumiset!


Orkideayhdistyksen orkideanäyttely oli Helsingissä viikonloppuna. Kävijöitä oli jo perjantaina paljon enemmän mitä olisin ajatellut. 

Minä odotin kaikista eniten että saisin ostettua jokusen kukan itsellekin. Kyllä sieltä lähti neljä kukkasta mukaan.

Ensimmäinen on Coelogyne cristata 'H', Karge Orchideen tarhalta Saksasta. Pienet kukkavarren alut näkyy jo neljän pyöreimmän bulbin takana. Toivottavasti ei kärsinyt matkustamisesta, kun on tullut Saksasta asti Suomeen, sitten vielä välietapin kautta kotiin. Nyt pitää vaan yrittää hoitaa tätä mahdollisimman hyvin että kukkisi minulle kevätpuolella.Sitten on Dendrobium loddigesii. Tämä Kasvaa korkinpalalla, juuret kietoutuneena siihen ympärille. Tämän ostin Currlin Orchideen myyntiosastolta, joka tuli kanssa Saksasta. Kokoa tällä kasvilla on n. 15 cm.
Liparis condylobulbon on kolmas kasvi jonka ostin, halusin jotain erikoista. Tällä on kukat hauskasti kukkavarren ympärillä ja niitä on ainakin 40 pienen pientä. Kukat ovat hailakan vaaleanvihreitä ja hieman vaaleanruskeaa löytyy mukana.Viimeisenä itselle harvinainen orkidea, Ornithophora radicans. Tämä on ruohomainen, pienet ohuet bulbit ja hyvin pienet valko-viinipunaiset kukat. Kukat loistaa kuin valkoiset tähdet ohuiden lehtien välistä. Pitäisi olla helppohoitoinen, tykkää kosteudessa kasvaa, mutta tarvitsee pienen lepotauon kuivempana.

Sitten muutama kuva itse näyttelypaikalta:

Näyttelypöytä 1

Näyttelypöytä 2Näyttelypöytä 3

Taiwanilaisten myyntiosastoa

Laitetaan jokunen yksittäinenkin kukkakuva:

Suomessa ei ole risteytetty katleijoita ennen tätä Cattleya Finn Soc:ia. Kukat ovat vasemmanpuoleiset vaaleanlilat. Tämä oli yksi ehdoton suosikki mikä piti nähdä näyttelyssä.


Näyttelyn arvokkain ja harvinaisin kukka Bulbophyllum phalaenopsis 

Coelogyne mooreana

Bulbophyllum careyanum


Cymbidium Albion King

Dendrobium bracteosum

Brassiocattleya Binosa

Dendrochilum magnum

Phalaenopsis 'mini mark'

Paphiopedilum armeniacum

Dendrobium porpax

Phalaenopsis cornu-cervi 'Red'

Näyttelystä jäi hyvä mieli ja sain taas paljon orkideojen kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti