keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kukkien odottelua!

Kasvit jotka viettivät kesän ulkoillen ovat tulleet sisälle jo hyvä tovi sitten. Osa meni ikkunalaudalle ja osa meni viileään tilaan talvehtimaan. Osa orkideoistakin pääsee viileään kohta puoliin, kun vain ovat kasvaneet tarpeeksi ja ovat valmiit siirtymään sinne.


Orkideoista ensimmäisenä kukkii Dendrobium pocket lover valkoisin kukin, sillä on jo isot nuput. Ainakin seitsemän nuppua olen laskenut että tulee. Ennätys tähän mennessä, viimeksi oli vain pari kukkaa että näytti minulle vain minkälaiset kukat omistaa.


Tässä alkaa kohta nuppujaan kasvattamaan kaksi phalaenopsista. Vasemmanpuoleinen on kaverilta lainassa ja kasvamassa, violettisävyinen perhosorkidea. Oikeanpuoleinen on valkokukkainen jolta odotan vihdoinkin vähän enemmän kukkia kuin vain neljää.


Masdevallia aquarius voisi hyvin alkaa kukkimaan. Sillä on parissa lehden tyvessä paksunema joka voisi tarkoittaa kukkavartta. Sitä seurailen kovasti ja haluaisin sen kukkivan ensimmäistä kertaa minulle keltaisin kukin.Sitten on vuorossa kaktukset:

Joulukaktus on innostunut tekemään neljä nuppua. Viime talvena otin muutamasta väristä pistokkaita ja tökkäsin ne multaan samaan purkkiin. Nyt pitäisi tulla kunnon väriläiskä kukinta.


Valkoinen kevätkaktus on jo kukkinut muutamalla kukalla. Näille teki hyvää olla ulkona koko kesän ja viileisiin säihin asti syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti