keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Tuliaisia Virosta!

Joka keväinen reissu Viroon on takana, Viljandissa olimme tällä kertaa neljä päivää. Kävin moikkaamassa vanhaa tuttua kaveria yhtenä iltana ja näin hänen puutarhansa ensimmäistä kertaa. Eihän se tähän aikaan vuodesta ole edukseen. Näin Eevin valtavat ruusupensaat joita oli yli sata kappaletta. Eevin miehen kaivattama lampi oli vielä jäässä kauttaaltaan. Valtava piha-alue alkoi heräilemään talvihorroksesta, sen kyllä huomasi. 
Toisena päivänä oli vuorossa shoppailua keskustassa ja kolmantena vain oleilua ja kävelyä vanhassa kaupungissa. 


Puistoissa krookukset kukkivat jo täyttä häkää lumikellojen kanssa. Iltahämärässä kävin hakemassa puiston takalaidalta muutaman lumikellon itsellekin matkamuistoksi. 
Lumikellot ovat niin kauniita ja harvemmin niitä saa täältä päin Suomea. Virossa lapset keräävät näitä kukkakimpuiksi ja heittävät ne sitten ojan penkoille kuihtumaan.

Kauppareissulta lähti mukaan monenmoista kivaa:
Ensimmäisenä lähti päivänlilja mix, jossa pitäisi olla kolmea eri päivänlilja väriä. Rakastan päivänliljoja yli kaiken muiden ihanien kasvien ohessa.


Seuraavaksi huomasin nämä ihanat iirikset. Vasemmalla pussissa on Iris Germanica Night Owl ja oikealla pussissa on Iris Germanica Fort Apache. Istutusohjeena oli puolivarjoinen paikka, mukulaa ei saa peittää kokonaan multaan ja voidaan jättää talveksi maahan.


Viimeisenä Lilium Lankon, lilja on risteytetty Japanilaisesta L. longiflorum (Easter Lily) ja Kiinalaisesta
L. lankongense. Sen kyllä huomaa, risteytys on vanhempien näköinen. Tämä on uusia risteymiä, pari vuotta sitten esitelty Chelsean Flower Showssa, näin ainakin google väittää. Tämän istutusohjeena oli vettä läpäisevä kalkkipitoinen maa valoisalla paikalla. Istutus n. 15cm syvyyteen. Istuttaessa lannoitus ja joka kevät myös. Talveksi peitetään hyvin.

Takastulo matkalla Suomen puolella pidimme tauon Heinolan kieppeillä ja siellä kukki jo kovasti leskenlehdet ja sinivuokot.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti