torstai 21. syyskuuta 2017

Tämän kesän pistokas hankinnat

Olen tämän kesän ja syksyn aikana hankkinut paljon kasvien pistokkaita ja pikkutaimia. Vaikka kaupoista nykyään saa paljon kaikenlaista, niin ei sentään ihan kaikkea. Pistokkaita saa yleensä pikkurahalla ja postit kun maksaa, niin tulee kotiovelle saakka. Facebookin huonekasviryhmien kautta olen näitä hankkinut ja yhden tilasin koe mielessä pistokaspuoti nettikaupasta.

Juoruja näitä tuli paljon muiden kasvien kylkiäisinä.


Hoya carnosa krimson queen tämän ostin ihan mielenkiinnosta.Kannukasvi halusin saada tämän kasvikaappiin, on ollut jo hankinta listalla pitkään. Katotaan kuinka onnistun juurruttamaan.Piikkikruunu aikoinaan oli pieni alku, mut silloin en osannut hoitaa oikein. Nyt tiedän miten hoidetaan, eiköhän nyt pysy hengissä.Tuoksulehtikaktus Kaktukset on mun juttu ja näitä pitää saada lisää.Pensassoilikki Kokeilin kun hyvään hintaan sai.Värinokkonen nämä on kauniin värisiä.

Kahvipensas tämän sain yllätyspistokasringistä, kiva yllätys olikin.Kultaköynnös tätä mulla jo onkin, mut enköhän tällekin jotain keksi.Kultaimarre saniaisista tykkään kovasti ja hopeanhohtoinen mulla jo onkin, tämä on vihreälehtinen.Bromelia tämän hankin kasvikaappiin, kun yllätykseksi tätä oli tarjolla.

Joulukaktus Harvinaisempia kaktuksia on tämä.Primulina tamiana tähän olen aivan rakastunut ja piti saada lisää alkuja.Metsäkaktus hieman lisää kaktuksia.Pääsiäiskaktus harvinaisuuksia taas.Mehipuu  tätä olen jo pitkään halunnut ja nyt sain tämän.Anopinhammas tämä tuli yllätyspistokasringistä kolmen muun kasvin kanssa.Malakanvehka tämä oli edellisen kanssa samassa paketissa.


Lepismium cruciforme kaktus  tämä on nettikaupasta tilattu.Kiinanruusu  tuli taas yllätyspistokasringistä parin juorun kanssa. Tämä on jo ehtinyt kasvaa kesän aikana.


1 kommentti:

  1. Mielenkiintoisia hankintoja. Itsekin tykkään kaktuksista, tuoksulehtikaktuksesta en ole koskaan kuullutkaan.

    VastaaPoista