sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Amarylliksen kasvu!

Ostin tämän amarylliksen viime vuoden jouluksi. Tämä vietti kesän kasvihuoneessa aikas huonolla hoidolla, sai välillä lannoke vettä ja oli varjossa muiden kasvien takana. Näytti välillä siltä että sipuli ei meinaa kasvaa kokoa ollenkaan ja meinasin heittää jo jossain vaiheessa kesää tämän pois. Syksyllä kun otin tämän sisälle niin huomasin että oli kasvattanut ison muhkeen sipulin. Siirsin tämän viileään sisälle joskus elo-syyskuun vaihteessa. 

Marraskuussa sitten muistin tämän ja vaihdoin tälle uuden mullan ja lannokkeet sinne mukaan. Tällä oli jo hyvät juuret kasvussa. Siirsin lämpimään ja valoisaan eteläikkunaan kasvilampun alle. Rupesin hiljakseen kastelemaan ja sieltähän se kukkavarsi pilkotti jo marraskuun lopussa.


Joulukuun puolessa välissä oli jo koko nuppu näkyvillä, oli kasvanut tosi hitaasti.


Joulukuun lopussa vihdoin kasvatti vartta ja pitkän kasvattikin. Nuppurykelmä rupeaa aukeamaan pikkuhiljaa. En saanut joulukukkaa tästä.Tästä rupesi vauhti kiihtymään ja nuput työntyvät kovaa vauhtia esille. Neljä nuppua niitä on tulossa.


Nuput näyttäytyivät kokonaan 2.1.-16.


5.1.-16 on ensimmäinen kukka jo auki. Ihana kerrannainen kukka saapui niin kuin pitikin. Tukeakin piti jo laittaa, kun kukat painavat kuitenkin niin paljon.
 


Seuraavat kaksi nuppua avautuivat seuraavana päivänä.


Viimeinen nuppu avautui 8.1, mutta akku loppui kamerasta kesken, en saanut sitä vielä kuvatuksi kokonaan. 

Onpahan alkuvuodelle jotain kateltavaa kun ei ole paljon luntakaan maassa, niin tämä valkoinen piristää kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti