lauantai 6. kesäkuuta 2015

Tulleet orkideat

Tänäkin keväänä oli orkideayhdistyksen yhteistilaus, se oli  Wichmann Orchideen tarha Saksassa. Sieltä sai tavan orkideoja ja puutarhaorkideoja. Tein tilauksen jo tammikuussa, kasvit saapuivat toukokuun lopussa samaan aikaan lontoon matkan kanssa. Eli kasvit joutuivat odottelemaan postissa pari lisä päivää, kun en saanut haettua niitä heti. 
Tavan orkideat olivat hyvässä kunnossa, mutta puutarhaorkideat olivat todella pieniä ja vähän huonossa kunnossa.

Tässä koko kattaus:


Etualalla on tavan orkideat ja takana isoissa ruukuissa on puutarhaorkideat.


Tässä on tavan orkideat, ylinnä on Tolumnia Jairak Rainbow ´yellow´, vasemmanpuoleinen on Palaenopsis parishii ja oikeanpuoleinen on Bulbophyllum lemnoscoidoides.



Tässä suoneidonvaippa. Se oli pieni ja toinen alku oli kärjestään nennyt jo huonoksi, muuten hyvännäköinen kasvi. Annan tämän kasvaa tässä ruukussa jonkun aikaa ja istutan sitten vasta kun on vähän vahvistunut.


Tässä Maariankämmekät. Yllä, huono joka oli lehtensä mädättänyt jo ennen mulle tuloa, mutta juurissa oli vielä eloa ja toivon että jaksaa puskea sieltä elävien kirjoihin itsensä. Vasemmalla jo paljon paremman näköinen yksilö, vaikka pieni vielä onkin. Tästä yllä olevasta tein valituksen yhdistykselle ja se etenee tarhalle asti, katotaan mitä vastaavat.

Tavan orkideat jatkaa tästä eristykseen ettei tartuta ötököitä muihin ja sen jälkeen muiden kanssa ehkä ulos kasvihuoneeseen kesäksi. 
Puutarhaorkideat jatkaa asutustaan purkeissaan sen aikaa että vahvistuvat vähän. Pääsevät jo ehkä tänä vuonna maahan, pitää kattoo miten elävät kasvihuoneessa nyt alkukesän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti