tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kesäkuun kukkaloistoa!

Kesä on pari viikkoa myöhässä, mutta ottaa kovasti kiinni koko ajan. Jos ne kunnon lämpöiset ilmatkin vielä saapuisivat heinäkuun mukana, se olisi mahtavaa. Kyllä tätä vettä on tullut taivaalta ihan riittävästi.

Tulppaanit:

Tulppaanitkin on kestänyt yllättävän kauan kukallaan, kun on ollut lämpötila sopiva, n. 15 astetta. Ja vielä vaan jatkavat kukintaa.

Kullerot:


 Kullerot ovat ensimmäisiä väripilkkuja varjon penkissä. Näillä on hirmuinen vauhti kasvaa ja ihan hurauksessa ne jo kukkivatkin upeilla pallokukilla.

Rönsytiarellat:
Nämä sain viime vuonna kaverilta ja laitoin ne kahteen paikkaan pihalla. Varjon kukkapenkkiin ja toiset laitoin nurmikolle kotkansiipien viereen. Näissä on vallottavan ihanat kukat, kuin pienet tähdet.

Orvokit:
Tässä on viime vuonna kylvämäni sarviorvokit. Näillä on hauskat naamat.

Kalliokielot:Kalliokielosta olen aina tykännyt, niillä on kauniit lehdet ja kukat. Mehiläisetkin tykkää näistä, naureskelen niille kun ne yrittää työntää kärsäänsä kukan sisälle ja imeä mettä sieltä.

Jumeltenkukat:
Näillä on tavattoman kauniit kukat. Roikkuvat yli 20 cm korkeudella kuin pienet perhoset.

Maatiaiskurjenmiekat:

Nämä kasvavat suuriksi, vähän kämmentä pienemmiksi. Näiden väri on ihana ja muoto ihmeellinen. Paksut lehdet korostavat vielä komeutta. Odotan aina innolla näitten kukkimista alkukesästä.

Konnantatar:Tämän tatarin löysin Tampereelta kompostista keväällä enkä silloin vielä tiennyt mikä tämä on. Annoin kasvaa ja löysin nimenkin tälle. Pitää vaan hyvin rajata tämän kasvutila, ettei pääse leviämään liikaa.

Siperiankurjenmiekka:
Tämän kurjenmiekan ´Dreaming yellow´ toin mukanani Lontoosta keväällä ja nyt se rupesi kukkimaan. Ihanan värinen kukinto, juuri niin kuin pitikin olla. Katotaan miten lähtee talvehtimaan, pitäisihän tämän talvehtia hyvin.

kivikkopenkin kuulumiset:

Kivikkopenkki kokonaisuudessaan

Kissankäpälä

Mätäsleimu

Mätäsleimu

Kylmänkukan siemenkota
Mehitähti


Mehitähti istutus

Maksaruohoja

Lusikkamaksaruoho

2 kommenttia:

  1. Onpa paljon ihania kukkia, varsinkin tuo jumaltenkukka jota en ole ennen nähnytkään.

    VastaaPoista
  2. Joo jumaltenkukka on ihana ja tutustuin siihen ensimmäistä kertaa kun muutin kiuruvedelle n. 8v sitten ja olihan se pakko saada itellekin. Ei vaan ole vielä ruvennut leviään mulla vaikka on ollut jo kauan ja kaksi tainta vierekkäin. Sitä odotellessa ptää tyytyä näihin kahteen.

    VastaaPoista