torstai 30. huhtikuuta 2015

Viherkasvien ulkoilutus on alkanut.

Helpotan omaa kasvien hoitoa ja siirrän osan kasveista kesäksi ulos. Ne pitää varovasti ruveta totuttamaan ulkoilmaan. Ulkona on paljon viileämpää, enemmän valoa ja samalla tuulee enemmän kuin sisällä, ne voi kuihtua ja kuolla helposti jos ne yhtäkkiä sinne heittää. Täälläkin on vielä yöpakkasia, jotka on aroille kasveille pahasta. 

Ensimmäisinä pääsi ulos kaupasta ostetut perennan juurakot jotka on ollut sisällä istutuksesta asti. Niitä totuttelin pari viikkoa ulos päivisin ja sitten vein ne kylmävarastoon ikkunan eteen odottelemaan yöpakkasten pois menoa, että voin istuttaa ne ulos.

Kaunopunahattu, syysleimu, päivänlilja

5 mukulaa liljoja.

Samoihin aikoihin Ruostekukka alkoi viileässä tilassa työntää alkujaan esille, niin nekin pääsivät ulkoilemaan päiväksi pihalle ja ulkoilevat edelleenkin vain päivisin.


Omenan taimeni pääsi kanssa ulos totutukseen. Lajikkeet ovat pirja (keskellä), Red delicious (vasemmalla) ja Granny smith (oikealla), kaksi jälkimmäistä on kaupan omenoista laitettu itämään. Toinen kesä alkaa näillä taimilla. Talven viettivät n. 10 asteessa.


Japaninvaahtera pääsi kanssa pihalle kun päivälämpötila oli 10 asteessa. Aamulla on tietenkin kylmempi, mutta päivällä lämpenee. Odottelen että punertaisi lehtensä, kun on ollut hämärässä viileässä sisällä, pitää vaan pitää varovasti auringossa enemmän ja enemmän.

26.4.-15

29.4.-15

Muratit on vuorossa seuraavaksi ne ei tarvinneet kovin montaa paivää ulkona että uskalsin siirtää ne kylmävarastoon ikkunan alle.

Viherkasvi
Englannista tuotu


Ruotsista tuotu

Viikunat ovat viimeksi ulos päässeet totutukseen, näiden kanssa olen hyvin varovainen, kun näillä on niin isot lehdet. Viime vuonna lehdet kuivuivat ja kasvu pysähtyi koko kesäksi kun en ollut tarkka näiden kanssa. Aluksi pidän nämä vain varjossa vain lämpimällä säällä, sitten pikku hiljaa enemmän valoa ja enemmän aikaa pihalla.


Ulos odottaa vuoroaan kun ilmat lämpenee, niin Sitrukset, kaktukset ja orkideat. Nämä tarvitsevat hyvin lämpimän ilman, ennenkuin siirrän ne ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti