keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevään puhkeaminen!

Onhan se kiva katsella kavereiden kuvia etelä-suomesta, kun siellä jo krookukset kukkii ja lunta ei ole enää missään. Haikeana katselen kuvia, että kyllä kohta täälläkin kukat kukkii. Kukkapenkissä on vaan vielä yli 30 cm lunta.


Aurinko rupeaa availemaan pajunkissoja ja kasvattelemaan puiden silmuja. Ensimmäiset pajut rupeaa aukomaan silmujaan vasta nyt, vaikka on ollut lämmintä jo kuukauden. Pajunkissat on varma kevään merkki ja tuo hyvälle tuulelle.

  
Toinen puu josta näkee kevään merkit on haapa, se myös pullistelee silmujaan aikaisin keväällä. Haavansilmuissa voi nähdä karvaisuutta hieman, samalla tavalla kuin pajunkissoissa.Eriskummallista tässä keväässä on se että pihlajissa on vielä suurin osa marjoista tallella, ainakin täällä meillä päin. Linnut eivät niitä syksyllä syöneet oikeastaan ollenkaan. Linnut jättivät myös muut marjat puutarhassa rauhaan viime vuonna, eikä ollut lintu parvia ollenkaan niin paljon kuin aikasempina vuosina.Entäs sitten mitäs tapahtuu maan rajassa omassa pihassa tähän aikaan vuodesta. 
Kivikkopenkki johon aurinko paistaa paljon ja johon ei sada paljon lunta ison männyn takia. Sen reuna alkaa sulamaan jo pikku hiljaa ja ensimmäiset kasvit lämmitelee auringossa.


Maksaruohot (yllä/alla) ne nousee aikaisin lumen alta kasvuun tai ovat jo valmiiksi vihreänä kasvua varten.


Kissankäpälä on valmiina heti ottamaan auringon säteet vastaan ja näyttää esimerkkiä muille.


Kangasajuruohokin on selvinnyt tähän mennessä talven yli ihan hyvin.


Tässä näkee miten paljon on kivikkopenkin päällä vielä lunta. Pieni palanen penkkiä on vasta sulanut ja muuten on vielä kunnon hanki.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti