perjantai 22. elokuuta 2014

Kesän viimeiset kukat!

Elokuussa kukkaan tulevat isot kasvit joilla kestää kasvaa pitkään ja jotka joutuvat kilpailemaan olemassa olevien kasvien kanssa. Nämä kasvit kurottavat itsensä korkeuksiin yli muiden kasvien.

Minun pihassani kukkii elokuussa: 
Aina ihastuttavat päivänliljat.

Päivänlilja 'Custard Candy'

Päivänlilja 'Little Gipsy Ruby'

Päivänlilja 'Fragant Treasure'

Päivänlilja 'Bourbon King'

Päivänlilja 'White Temptation'

Rusopäivänlilja

Kultapallo kohoaa kukkapenkissäni selvästi muiden yläpuolelle. Korkeimmat kukat menee kahdessa metrissä.Aitoukonhattu on komea siniseen ja violettiin vivahtava hassun näköinen korkea kukka.


Pajuasteri ilahduttaa pitkälle syksyyn, kun muut kukat ovat jo kuihtuneet. Olen tälle oikeaa nimeä etsiskellyt, voi tämä olla elokuunasteri tai syysasteri tai tämä jota eniten luulen eli pajuasteri.Päivänhattu on uusi tuttavuus minulle, sain sen siemenkirjeen mukana keväällä. Pirtsakka keltainen väri ja isot kukat ovat upea yhdistelmä.Jatketaan keltaisella Keltasauramo on minulla ensimmäistä vuotta ja on upean näköinen pikkukukkainen kasvi. Sillä on hopeaan vivahtavat pienet lehdet.Syyskaunosilmä jatkaa keltaista voittokulkua syyskesällä. Ihastuin tähän kasviin jo 2011 kun ostin pari taimea. Koko kasvi on ihastuttavan näköinen. Pystyt tanakat varret kannattelevat keltaisia pieniä kukkia kuin kruunua.Liljoihin olen hurahtanut aivat lähi aikoina. On kertynyt jo muutama, alimmainen on virosta asti ja kasvaa silti.

Lilja 'Lolly pop'


Lilja 'Rosella's Dream'

Lilja 'Prunotto'

Tiikerililja 'Flore Pleno'

Tiikerililja 'Sweet Surrender'

Lilja Lankon

Kärhö 'Ville de Lyon' on sinnikkäästi tehnyt kukkia vuodesta toiseen, vaikka sillä on välillä ollut huono kasvupaikka ja kerran siirretty paikasta toiseen. Pidän tästä kukasta kovasti vaikka tämä ei olekaan kovin iso kooltaan.Syysleimut sain äidiltä tänä kesänä. Näissä on aivan huumaava tuoksu, joka tuntuu vähän kauempanakin kukasta. Olen pitänyt näiden tuoksusta lapsesta asti.

Syysleimut Vaal.pun vasemmalla ja punainen oikeallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti