lauantai 26. heinäkuuta 2014

Orkideoiden kesä kuulumiset!

Orkideat ovat kesä laitumilla ympäri tonttia. Suurin osa majailee kesän ulkona, osa on kasvihuoneen laidalla ja osa on varjossa talon terassilla. Herkkikset ovat jääneet sisälle, perhosorkideat ovat eteläikkunalla ja jokunen on jäänyt kasvikaappiin.

Uusin tuttavuus on kellertävä perhonen, jonka sain heinäkuun puolenvälin jälkeen. Tällä on vielä jokunen nuppu avautumatta. Juuret näytti hyviltä ja kasvi muutenkin hyvä voimaiselta.


Valkoinen perhonen avasi kuusi nuppuaan vähän aikaa sitten. Teki ennätyksen nuppujen määrässä, ennen se teki vain neljää nuppua, mutta nyt innostui kuuteen. Jatkoi kasvuaan vanhasta kukkavarresta suoraan sivulle niin, että jouduin tukemaan varren tukikepillä ettei katkea.

Kukassa on myös kaverilta saatu yksilö, joka tekee tällä hetkellä uutta kukkavartta. Vanhaan varteen ensimmäinen kukka on avautunut jo huhtikuun lopulla. Kaikki neljä kukkaa on ollut auki toukokuun puolesta välistä lähtien. Uusi kukkavarsi kasvaa huimasti joka päivä.


Kasvihuoneen reunalla on suurin osa orkideoista.
Kymbidi, pari Dendrobiumia ja pari muuta on yllä kuvassa. Kuvaan mahtuu myös muita kasveja.

Tässä yllä on pari Bulbophyllumia, Dendrobium ja pari Epidendrumia.

Takimmainen on Zygopetalum ja etummainen on Guarianthe.

Terassilla varjossa oleilevat Coelogyne, pari Masdevalliaa ja Paphiopedium. Hyvässä kasvussa ovat nämä varjossa eläjät, eikä alkukesän viileys paljon haitannut.



Kasvikaappi näyttää tyhjältä ja tästäkin kuvasta olen vienyt pari kasvia ulos kuvanoton jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti