sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Siemenkirje!

Siemenkirje on noin kymmenen hengen porukka joka lähettää kirjettä eteenpäin, jokainan ottaa ja laittaa siemeniä haluamansa määrän. Puutarhasivustolta bongasin ensimmäisen kirjeen viime vuonna ja tänä vuonna oli myös pakko päästä mukaan.


Siemenkirje tupsahti postilaatikosta muutama päivä sitten. Kirje oli pullollaan ihania siemeniä, joita aikaisemmat lähettäjät olivat jo vaihtaneet.


Kun kirje avataan sieltä paljastuu pussukoita joiden sisällä on lisää pusseja ja niiden sisällä on arvokkaat siemenet. Siemeniä on eri määrä jokaisessa pussissa, sen mukaan onko niitä otettu jo ja onko niitä ollut alunperin enemmän jossain pussukassa. 

Seuraavaksi on vuorossa tutkimus, mitä missäkin pussissa on ja Googlettamista jos nimi ei kerro mikä kasvi on kyseessä.


Itselläni oli jotain ideaa mitä haluan jos kirje mahtaa sisältää juuri niitä siemeniä. Perennoja ehdottomasti olin vailla, mm. kelloja, kivikkokasveja, neilikoita ja jotain keltaista, kokeilu mielessä kärhöjä, kaikkia liljoja ja kurjenmiekkoja. 

Tässä kirjeessä oli mukavasti erilaisia neilikoita joita halusinkin. Myös muutamaa kivikkokasvia löysin, kärhön ja liljan siemeniä oli. Kurjenmiekkoja oli neljää laatua ja jokaista lähti pari siementä minulle.


Löysin myös piikkiputkia ja pallo-ohdakkeen siemeniä ja muutamaa muuta lajia jota halusin kokeilla. Löysin sen jonkun keltaisen, nimittäin siellä oli syyshohdekukkaa.  Oli hyvä kirje minulle.

Kun olin löytänyt sopivat lajit, otin niitä jokusen siemenen itselleni, pakkasin talouspaperin väliin ja laitoin erikseen muovirasiaan odottamaan kevättä ja kylvöjä.


Nimilappu piti kirjoittaa tarkasti että tulee varmasti oikea kukka oikeaan paikkaan.

Lisäsin itsekin siemeniä kirjeeseen, laitoin harmaamalvikkia ja kiinankeltakärhön siemeniä isot pussukat.
Sitten kootaan siemenet kirjeeseen ja teipataan kirje kiinni niin että se pysyy suljettuna seuraavalle asti. Seuraavana päivänä kirjettä odotti matka postiin ja seuraavalle innokkaalle odottelijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti