maanantai 16. joulukuuta 2013

Talven pimeimmän ajan iloja!

Tämän perhosorkidean kukinta toi tänne lumen maahan. Vain kolme kukkaa selvisi auki asti, yksi nuppu tippi jo alussa pois. En saanut ennätystä tälläkään kerralla kukkien määrässä.
Kaunis keltainen nielu, punaisilla raidoilla. Toivottavasti jaksaa kukkia pitkälle kevääseen.
Tuntuu helpolta kukitettavalta tämä Oncidium Twinkle 'chian-tzy flamingo', kun sain bulbit tarpeeksi isoiksi niin rupesi itsekseen kasvattelemaan kukkavarsiaan.
Tässä hieman lähempää kuvaa kukista. On kuin  vaaleanpunainen enkelikuoro. Tuoksu tällä on kuin makea karkki, sekoitettuna hedelmäistä aromia.
Ludisiani teki vain yhden kukkatertun tänä vuonna. On ollut hieman huonolla hoidolla ja viileässä huoneessa pohjoisikkunalla. Tämä verso katkesi kasvista jo puoli vuotta sitten ja irtosi kasvista vasta nytten nuppujen teon aikaan.
Tässä Lidisian ihania kukkia.
Dendrobium bigibbum rupeaa vihdoinkin kukkimaan, ainakin luulen niin. Hento kukkavarsi työntyy lehtien välistä oikealta. Tällä on valko
lilat kukat.
Kiivini otti varaslähdön kevääseen ja aloitti kasvun jo nyt. Oli varmaan kuitenkin liian lämmintä, vaikka huoneessa oli 15 astetta, jossa tämä oli.  Nyt kasvi kasvattelee lehtiään olohuoneessa kasvilampun alla ja odottelee kevättä.
Ainokaiseni granaattiomenan taimeni sai elämänhalunsa takaisin kun siirsin sen lähemmäksi kasvilamppua. On kasvattanut jo 1,5 cm uutta kasvua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti