perjantai 30. elokuuta 2013

Kesän parhaimmistoa

Aloitetaan kevään ensimmäisistä kukkijoista, palloesikko on ihan pakko mainita on niin ihanan näköinen. Toin sen parisen vuotta sitten Virosta mukanani. En arvannut kuinka ihastuisin siihen vuosi vuodelta enemmän.


Tänä vuonna olen tutustunut liljoihin ja ihastunut niihin ja nyt niitä on minulla muutamia lajeja. Osa ei jaksanut vielä tänä vuonna kukkia, kun ovat niin pieniä. Ruskolilja on hankittu läheisen mökin liepeiltä karkulaisena. Kukassa on tosi kaunis oranssin sävy.
Varjolilja on todella kaunis kukka, pidän sen nuokkuvista kukista. Tätä olen metsästänyt monta vuotta omaan puutarhaani ja vihdoinkin  löysin. Kaveri antoi omastaan muutaman mukulan. Valkoinen varjolilja olisi vielä metsästyksessä, ehkä vielä joskus sekin.

 Tämän Salkoruusun löysin ihan sattumalta kaupasta ja ihastuin väriin, pussin kyljessä luki mehukas mustaherukan väri. Ei vastaa aivan kuvaa pussin kyljessä, mutta on tämäkin hieno.
 
Vihdoinkin se kukkii, olen yrittänyt jo toista vuotta. Toissa vuonna kokeilin ekaa kertaa Kelloköynnöstä kukkimaan, ei se ehtinyt kuin ihan pakkasille tekemään pienet nupun alut. Tänä vuonna olen lannoittanut sitä hyvin ja se on ollut maassa muiden kanssa ja kiipeilee koivua ylös.Joku vuosi sitten Tampereelta edellisen kerran ostin syysvuokkoja, mutta niillä taisi olla kasvualusta huono niin ne ei kasvanut enää toisena vuonna. Nyt kokeilen uudestaan, kun löysin kaupasta Hopeasyysvuokon. On parempi kasvualusta ja valo-olosuhteet.


 
Kosmosta olen joskus haikaillut pihaani sen kauniiden lehtien takia, on sillä upea kukintakin. Sain sen siemeniä kaväällä seimen vaihdossa ja olen hyvin tyytyväinen siitä että otin niitä itselleni.
 Tuoksumiekkalilja kukkii ensimmäistä kertaa, vaikka ostin sipulit jo viime keväänä ja olivat maassa viime kesän. On kyllä odottamisen arvoinen kukka.


Tämä Kaukasiantörmäkatkero on ollut minulla jo monta vuotta, nyt kun siirsin sen se kukkii aivan upeasti monin kukin. Sanotaan ettei tämä tykkää siirtämisestä, mutta minulla auttoi kukkimista.Kultapallo on saatu kaverilta isona ja kukkivana, ihme ettei kukat kärsinyt siirtämisestä. Halusin pihaani jotain pitkää ja kukkivaa. Tämä on todella katseen vangitsija vähän tavallista korkeammalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti