lauantai 11. marraskuuta 2017

Kasviterraarion sisustuksen tekeminen!

Viime kertaiseen juttuun kasvikaapista en ehtinyt laittamaan mitään valoista, niin nyt laitan kaapin valoista tähän kohtaan pienen jutun.
Tähän kaappiin olen valinnut päivänvalo loisteputket T5 putkilla. Päälle laitoin folioo, että valo ei karkaa taivaalle. Kyllä sen huomaa mikä ero on tavallisilla loisteputkilla ja päivänvalolla.


Päivänvaloputket

Tavalliset loisteputket


Folioo lamppujen päälle.

Pohjan materiaali: 

Alimmaiseksi kaapin pohjalle tulee n. 5cm kerros lecasoraa, että ilma kiertää pohjassa. Tämän päälle tuli harsokerros, että materiaalit eivät sekottuisi. Tarkasti nurkat ja reunat kiinni reunoihin.Viimeinen kerros pohjamateriaalia on puunkuorikariketta tarkemmin jotain huussikuiviketta taisi olla. Tähän kerrokseen tuli jo korkeuseroja karikkeesta ja kantoja ja kiviä sun muuta. Lähikuvia näistä:

Puunkuorella korotettu istutusalue

Puunkuori piilo taustalla

Luonnonkivi luola

Kantoja ja kivi luola

Taustan tekokallio piilo


Istutusalue, puunkuori piilo, paksu liaani ja kanto

Kasveja

Kasvit pitää eka sovitella paikoilleen ja miettiä sopivat valo-olot ja tulevat kasvit. Sen jälkeen on istutus vaihe. Seinälle laitoin ilman ruukkuja kasvit noihin istutusaltaisiin, multaa vaan kolo täyteen. Pohjalle karikkeeseen hautasin kasvit ruukuissa, on helpompi kastella, poistaa ja lisätä kasveja näin. Orkideat on puihin kiinnitetty karhunkielisieneen ja sammaleeseen, se kokonaisuus on kiinnitetty nitojalla, nuppineuloilla tai langalla paikoilleen.
Pohjalla on pieni kerros sammalta kosteutta pitämässä.


Tässä vaiheessa alkaa olemaan jo melkein kaikki kasvit paikoillaan. Vesiputous päälle ja sumutinkone toimimaan, niin kasvit kasvaa hurjaa vauhtia. 

Kasveja kaapissa on mm. Juoruja, saniaisia, tillandsioita, bromelioita, orkideoja, pitsilehtiä ja paljon muita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti