lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kasvikaapin uusi ilme!

Orkideakaappi muuntautui kasvikaapiksi, lisäämällä sinne muita kasveja. Toivoisin että tämä joskus näyttäisi palalta luontoa.

Lähtötilanne:

Tässä tämä orkideakaappi ennen muutosta. Siellä täällä joku orkidea ja tillandsia roikkuu irtonaisena vähän missä sattuu. Koristekiviä oli pohjalla, pitämässä pohjan kuivana. Kaapissa on ilmankostuttaja, tuuletin, lämpö- ja kosteusmittari.

Kaapin tyhjennyt:

Kaappi tyhjäksi ja siivous. Vanhat murut pois pohjalta ja kostealla pyyhintä.

Kasvien ja somisteiden uudelleen asetteleminen kaappiin:

 
Tähän on tullut uusi kikkura puunoksa


Kasvit pikku hiljaa löytämässä oikeat paikat

Seinäsomiste on paikoillaan

Tähän asti valmis

Tähän on tulossa vielä taka-ja sivuseinä lisää ja jotain materiaalia pohjalle.


Hieman yksityiskohtia:

Tässä uudessa puunoksassa on tillandsioita ja keskimmäisessä kupissa orkidea sammaleessa. Alhaalta kasvaa lankaköynnöstä puunoksaan kietoutuen. Kuvassa on myös ilmankostuttaja.


Seinäsomiste on tehty uretaanivaahdosta, johon on laitettu liimalla turvetta pintaan.  Tähän voi sitten istuttaa kasveja ja sammalta. Kaiversin muutaman kolon johon kasvit istutetaan. Tuuletinkin on päässyt omaan koloonsa. Samanlainen on tulossa takaseinään vielä joskus.Cattleya 'mini purple' on istutettu kookoskuitu palaseen

Tässä seinällä on korallikaktusta ja takana pileaa

Tässä on kolmea pitsilehteä ja pileaa

Parempi kuva lankaköynnöksestä

Seinässä on orkideoja kookoskuidussa ja sammalta

Takana vasemmalla iso harmahtava on kultaimarre. Sen vieressä on muorinkukkaa. Vasemmalla seinällä puukorissa on orkidea ja punertava tillandsia. Oikealla keskellä on pari orkideaa. Eturivi vasemmalta tötterölehti, kolme pitsilehteä ja pilea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti