perjantai 30. syyskuuta 2016

Ruukkupuutarhan teko

Katselin eilen videon jossa joku nainen teki ruukkuun puutarhan ja innostuin siitä kovasti. 

Ajattelin aluksi että tekisin isompaan pyöreään astiaan, mutta löysinkin soikean ruukun tähän tarkoitukseen. Lopputulos ei ollut aivan sellainen kuin olisin halunnut. Halu oli että olisi enemmän puutarhan oloinen, nyt tämä on ehkä metsänpohjakerroksen näköinen. Upea siitä silti tuli. Tämä puutarha on sisällä pidettävä koko vuoden toivottavasti hyvän näköinen.


Tässä on tarvikkeet joita käytin. Soikea ruukku on vaaleanvihreä. Aidan tein koivunoksista ja rautalangasta. Juurakonpala on katkastu isommasta eläinkaupan terraarioon laitettavasta juurakonpalasta.Pihalta muutama iso kivi. Vanha pienen pieni pullo.


Sommittelua ja taas sommittelua. Kasvi on Viheradiantumi eli Hiussaniainen. Alla on joku aloe-kasvin pikkutaimi.Tässä on jo kaikki elementit melkein paikoillaan.


Sitten kuopat kukkaruukuille ja somisteiden kiinnitys multaan. Painoin vain kiinni ja tasasin mullan reunan tavaroiden ympäriltä.


Tässä on yksi kivi jo paikoillaan kasvin vieressä.


Kannonpala on kukkaruukun reunalla lehtien alla.


Pullo on saanut paikakseen kivikon, se nojaa kiviin vinosti.


Tässä on valmis asetelma vielä sanomalehtien päällä.


Valmis ruukkupuutarha sivusta katsottuna.


Siinä se on koko komeudessaan. Pitää vielä keksiä jotain hakkeen tapaista mullan pinnalle niin näyttäisi kivalle, mutta en ole vielä keksinyt mitä se olisi.

2 kommenttia:

  1. Tulipas kivannäköinen! Pitänee alkaa itsekin suunnitella vastaavaa, vaikka jouluaiheista, kun joulukaan ei ole enää kovin kaukana.

    VastaaPoista
  2. kiitos. Kannattaa kokeilla, oli kivaa puuhastelua ainakin. Jouluaiheinen kuullostaa kivalta ja voihan sitä sitten muuttaa vuoden aikojen mukaan kasveilla ja koristeilla.

    VastaaPoista