perjantai 22. huhtikuuta 2016

Juurrutus juttuja!

Kevät on ihmeellistä aikaa! 
Otin imukärhivilliviinistä oksia kuukausi sitten, kun maassa oli vielä paikka paikoin lunta. Laitoin ne kosteaan multaan eteläikkunalle. Pussin pistin päälle pitämään kosteutta sisällä.

Viikko sitten niihin oli jo tullut juuria ja lehtien alkuja. Laitoin lisää multaa purkin pohjalle, että juuret saa olla mullassa.Nyt taas kasvattivat lisää juuria pohjasta läpi ja laitoin himpun verran lisää multaa pohjalle. Samaan aikaan (1kk sitten) laitoin vesilasiin oksan ja kokeilin että kummalla tavalla tulee juuret nopeemmin ja tällä ei ollut pussia ympärillä. Viikko sitten oli vasta millin pituiset juuren alut näkyvissä, mutta lehtiä pukkas samaan malliin. Laitoin tämänkin multaan ja pussin päälle. Niin nyt oli sekin tehnyt hyvät juuret.Kosteus näkyy olevan se juttu juurrutuksessa mikä tekee hyvää. Eli pussi päälle vaan.
Tästä pikku hiljaa avaan pussin suuta enemmän ja enemmän että saan joskun pussin kokonaan pois. Ei kannata nyppästä yhtäkkiä pussia pois päältä, muuten tulee kuivuminen. Toivottavasti kestävät kesään asti, että saan nämä ulos istuttaa.

2 kommenttia: