torstai 6. elokuuta 2015

Kasvimaan tulevat herkut!

Kasvimaalla tapahtuu kovin hitaasti kasvua. Jotain sieltäkin tupsahtaa esille silti. Tässä joitain hyvin kasvuun lähteneitä kasvimaan herkkuja.

Herne:


Herneet ovat vielä hyvin laihoja ja kukkivatkin vielä täysin. Odotan innolla herne satoa, on ruoka-, silpoydin- ja sokerihernettä. Sokeriherneitä ei noussut kun muutama kappale kesän alussa ja ruokahernettä taitaa olla eniten.

Palsternakka:


Äiti toi siemenet keväällä ja nyt ne on tämän kokoisia, toivottavasti jaksavat kasvaa isoiksi. Vielä näyttää huolestuttavan pieniltä, maanpäällinen osa on n. 15 cm.

Porkkana:


Porkkanoita on vähän joka lähtöön. Ostin monivärisen siemenpaketin 'Harlequin mix', josta pitäisi tulla tavan oransseja, keltaisia, valkoisia ja violetteja porkkanoita. Katotaan kuinka onnistun saamaan eri värejä aikaiseksi. Sitten on vielä kahta erilaista oranssia 'Nantes' ja 'Berlicum'. On taas tälle vuotta tulossa porkkanoita kylliksi.

Maissi:


Maissit kyllä kasvaa ihan hyvin mutta kesä loppuu taas kesken. Ei ole vieläkään yhtään kukkahapsua tulossa, niin ei ehdi tuleen myöskään maisseja. On ollut niin kamalan viileetä että ei nää oikeen hyvin kasva, vaikka ovatkin kasvihuoneessa. Korkeus on n. 130 cm.

Vesimeloni:


Vesimelonin taimet tällä hetkellä ovat aikas pieniä vielä. Saattavat ehtiä kukkimaan, mutta eivät kasvattamaan isoja meloneja. Yritän niin kauan kunnes onnistun kasvattamaan isoja meloneja, kyllä hyvä kesä sieltä vielä joskus tulee.

Mansikat:


Mansikatkin on olleet reilun viikon verran kypsiä. ja joka päivä kerännyt ison kulhollisen mansikkaa. Pakkaseenkin olen saanut n. 1l/pv laitettua. Kosteasta ja viileästä säästä johtuen puolet mansikoista on pilalla, ne homehtuu puskaan jo raakileina, mutta siitä huolimatta olen saanut kunnolla satoa.

Omena:Tässä tämän kesän omena sato, kaksi omenaa. Hyvä sato siihen verrattuna että puut ovat vasta tosi nuoria. Tämä lajike on mun herkku eli 'Punakaneli', jonka ostin -13 ja toinen puu joka ei tehnyt kuin kukat ja auttoi pölytyksessä on 'Pirja' ja sen ostin -14. Alkaa omenat lähentelemään jo 5 cm. Jos nyt ei tule mitään katastrofia niin saan syksyllä herkutella ihan omilla omenoilla.

Innolla odotan syksyä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti