sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Puutarha tänään!

Tänään on sunnuntai ja pitkään aikaan lämmin päivä, ihan jopa niin lämmin että paarmatkin ovat koloistaan saapuneet piinaamaan meitä surinallaan ja pörinällään. 
Istun keskellä pihamaata ja katselen ympärilleni ja ihailen mitä kaikkea kaunista näenkään.

Ensimmäinen asia mihin katse kiinnittyy on ihanan väriset siperianunikot.

Unikon kuoriutuminen

Akileijoja on kukallaan tällä hetkellä monta monituista väriä. Olen tykännyt akileijoista koko ikäni, niiden hienon kukan takia.

japaninakileija

Jaloakileija

Lehtoakileija
Lehtoakileija


  jaloakileija

Jaloakileija

Seuraavat ihastuttavat kukat jotka näkyy tähän hyvin ovat siperiankurjenmiekat. Nämä satumaiset kukkijat ovat lempikukkijoita tällä pihalla.

Lehtosinilatvoihin tutustuin ekan kerran Kiuruvedellä noin seitsemän vuotta sitten. Ihastuin näiden lehtiin, ne on ihanan tuuheat, kuin pihlajan lehdet. Ihanat hanhikit seuraavaksi. Keltaisen olen tuonut lapsuudenkodistani mukanani ja punaisen ostin joskus, sen verenpunaisten kukkien takia.

Japaninhanhikki

Verihanhikki


Kärhöjäni on kukassa vain sininen alppikärhö ja kohta puoliin odottelen kiinankeltakärhöä kukkaan.


Alppikärhö

Kiinankeltäkärhö

Mitä muuta ihanaa on pihallani, niin löytyy kolme tammea, kahta eri vaahteraa ja  pari punalehtistä koivua.
Tammet ja kaksi metsävaahteraa ovat tampereelta, aikoinani tuonut ne pieninä taimina metsästä. Japaninvaahtera on Viherlandiasta 2013 kesällä hankittu. Punakoivut ovat tänä vuonna istutettu.

yksi tammistani
MetsävaahteraJapaninvaahtera
PunakoivuVielä on metsäruusua, purppuraheisiangervo, humalasalko ja pieni niitty täynnä kotkansiipisaniaisia.

Metsäruusu

Purppuraheisiangervo

Humalasalko

Kotkansiipisaniaiset

Nyt rupeaa taivaalle kertymään pilviä sen verran paljon, että on tältä kertaa hyvä lopettaa tähän.


4 kommenttia:

 1. Näistä unikot, kurjenmiekat ja saniaiset ovat suosikkejani :-) Sinulla on hieno orkideakaappi. Minun ainoa orkideani voi hyvin toistaiseksi, vaikka en osaa lannoittaa sitä. Mitenkäs lannoitus pitäisi hoitaa? Olen kuullut, että kuiville juurille ei saa antaa lannoitetta. Siis ensin uppokastellaan normaalisti ja pian sen jälkeen uppokastellaan lannoitevedessä?

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva kuulla että pidät samoista kasveista kanssani.
  Orkideojen lannoituksen voi tehdä samalla kun uppokastelee kasvit. Veteen vaan sekoittaa hieman laimeampaa lannoitetta kuin ohje sanoo ja kasvit sinne normaalisti. Ei juuret siitä lannoitteesta pilalle mene vaikka ovat kuivia, niinhän se luontokin "lannoittaa" kasvinsa. Minun mielestä perhosorkideoja kun lannoittaa koko vuoden, kasvavat ja kukkivat komeammin, ainakin kukinta aikana ja kun tekevät nuppuja niin voi antaa hyvin joka kerralla lannoitetta. Näin minä teen ja kukkivat hyvin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos neuvoista! Kokeilen aluksi hyvin laimealla lannoitteella. Kukinta loppui jo ajat sitten, mutta uusia lehtiä kyllä pukkaa, vaikka en ole lannoittanut. Näin ei varmaan jatku loputtomasti, ja siksi rupesin miettimään ravitsemusta. Unohdin mainita, että myös humala kuuluu suosikkeihini, onhan se nopeakasvuinen ja rehevä köynnös :-)

  VastaaPoista